راهنمای جامع طراحی فرم نظرسنجی - فرافیدبک

9 فروردین 1401

3 دقیقه

راهنمای جامع طراحِی فرم نظرسنجی برای کسب و کارها

فرم هایِ نظرسنجیِ از پیش طراحی شده، باعثِ کاهشِ هزینه و زمان در نظرسنجی هایِ دوره ای می شوند. توجه داشته باشید که این فرم ها باید استاندارد بوده و از منابعِ معتبر تهیه شده باشند. با نظر سنجی توسطِ این فرمها، بانکِ اطلاعاتیِ کاملی برای کسب وکار خود ایجاد کنید و برایِ اینکار از متخصصان این حوزه می توانید استفاده کنید.

یک فرمِ نظرسنجیِ استاندارد شاملِ بخش هایِ مقدمه، بدنه اصلی و تشکر از پاسخ دهنگان می شود. فرم های نظرسنجی باید از ظاهری زیبا و کاربر پسند برخوردار باشند تا کاربر برای تکمیل پرسشنامه تمایل داشته باشد. سوالات یک فرم پرسشنامۀ خوب، باید هرکدام یک یا چند شاخصِ مهم را در بر داشته باشد و از پرسیدن سوال های اضافه خودداری کنید.

نکاتِ کلیدیِ نظرسنجیِ آنلاین برای کسب و کارها

1- از پلت فرم های جامع نظرسنجی استفاده کنید. امروزه سامانه های نظرسنجی با جمع آوری و تحلیلِ نظرات مشتریان در فضای تحت وب، فرآیندِ بازخورد گیری و نظرسنجی را بسیارآسان تر و کم هزینه تر کرده اند. با استفاده از سامانه هایِ معتبر، مانندِ فرافیدبک، یک بانکِ اطلاعاتی مطمئن داشته باشید و با تحلیل و بررسی نتایج خروجی از این سامانه برای سودآوری بیشتر مجموعه برنامه ریزی کنید.

2- تحقیقات بازار را به خوبی انجام دهید. با مطالعه و تحقیق، دانشِ کافی از مشتریانِ بالقوه و بازارِ محصولات و خدمات خود بدست آورید. این دانش در تمام مراحلِ تشکیل و توسعۀ کسب و کار، نقشی بسیار حیاتی دارند. تحقیقات بازار یکی از بهترین روش ها برای به دست آوردن شناخت کافی نسبت به مشتریان . رقبا در حوزه کاری تان می باشد. با استفاده از تحقیقات بازار اطلاعات ارزشمندی را برای تصمیم گیری های مهم در کسب و کارتان به دست می آورید. این اطلاعات مخصوصا برای کسب و کارهای نوپا می تواند خیلی مفید باشد.

3- از روش های جدید انتشار فرم های نظرسنجی استفاده کنید. به روز بودن، یکی از ویژگی هایی است که همواره مورد توجه مشتریان بوده است. با کمکِ مشاورانِ خود، بهترین و بروز ترین روش ها رابرایِ انتشارِ فرمهای نظرسنجی انتخاب کنید.

4- سوالات را با دقت انتخاب کنید. انتخابِ سوالات، یکی از مهمترین بخش هایِ طراحیِ یک پرسشنامۀ خوب است. به کمکِ مشاوران و استفاده از دانشِ خود دربارۀ مشتریان، محصولات، خدمات و بازارِ کسب و کار، پرسشهایی مناسب انتخاب کنید

.5- شاخص های اندازه گیری در پرسشنامه را با شناخت کامل انتخاب کنید.در انتخاب شاخص های اندازه گیری پرسشنامه دقت داشته باشید تا وقت و هزینه ای که برای طراحی انتشار و تحلیل نظرسنجی اختصاص می دهید از بین نرود.

6- رقبا را رصد کنید؛ فرم های نظرسنجی رقبا را مطالعه و نقاطِ ضعف و قوتِ آنها را بررسی کنید.

7- نمونه های خارجی را بررسی کنید. پرسشنامه های مشابه حوزه کاری خود را در نمونه های خارجی ارزیابی کنید و برای انتخاب سوالات و طراحی پرسشنامه ایده بگیرید.

8- در طراحی سوالات پرسشنامه به جزییات توجه کنید. نکات جزئی و مهم را در پرسشنامه در نظر بگیرید. توجهِ بیشتر یا کمتر از اندازه به جزئیات، یکی از تفاوتهایِ مهمِ یک پرسشنامۀ خوب و یک پرسشنامۀ نامناسب خواهد بود.

9- فرایند نظرسنجی را قطع نکنید. تداوم در نظرسنجی، کلیدِ موفقیت است. نظرسنجی های خود را به صورت دوره ای و منظم برگزار کنید. با این کار می توانید به صورت مداوم از نقاط ضعف و قوت کسب و کار خود مطلع شده، از مشتریان خود ایده های کاربردی بگیرید.

10- از مشاوران متخصص کمک بگیرید. تحلیلِ رفتارِ مشتری از موضوعاتِ مهم در هر کسب و کاری است. برای پیشرفت در حوزۀ کاریِ خود و تحلیلِ رفتارِ مشتری، از مشاورانِ حوزۀ توسعه کسب وکار فعال در مجموعه فرافیدبک کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره رایگان کلیک کنید

11-داده های نظرسنجی را تحلیل و ارزیابی کنید. داده هایِ بدست آمده از نظرسنجی ها را تحلیل و ارزیابی کنید و به دنبال راه حلِ مشکلات احتمالی باشید.

12-برای طراحی پرسشنامه وقت بزارید. در نگارشِ پرسشنامه عجله نکنید و مشورت بگیرید.

13-نظراتِ مشتریان را در موردِ نگارشِ پرسشنامه هایِ آینده در نظر بگیرید. پس از بررسیِ مقطعیِ نظراتِ مشتریان در موردِ فرآیندِ نظرسنجی، یافته هایِ جدید را در پرسشنامه های جدید اعمال کرده و یا پرسشنامه هایِ قبلی را ویرایش کنید.

14-سوالات را به روز رسانی کنید. سوالات را با توجه به تغییراتِ بازار و خواسته هایِ مشتریان به روز رسانی کنید. اطلاعاتِ شما از مشتریان باید همواره به روز باشد.

15-اطلاع رسانی کنید مشتریانِ شما باید بدانند که به خواسته هایِ آنان اهمیت می دهید. اقداماتی که بر اساس نظرسنجی از مشتریان یا کارمندان انجام داده اید را به صورتِ منظم اطلاع رسانی کنید.

16-تشکر کنید. قدردانیِ خود رابه مشتریان ابراز کنید. از اینکه پاسخ دهندگان برای پر کردنِ فرمِ نظرسنجی وقت می گذارند تشکر کنید و در این کار خلاق باشید.

آخرین مطالب

ساختار و رفتار سازمانی

منابع انسانی و بروکراسی وبر

نقش نظرسنجی در توسعه کسب و کار

مطالب مرتبط

10 اردیبهشت 1402

هر سازمانی برای حفاظت از این گنج ارزشمند باید برنامه منحصر به فرد خود را داشته باشد. یک فرمول کلی برای بکارگیری و یا یکسری راه حل های از پیش تعیین شده...

19 فروردین 1402

همه‌ی شرکت ها و سازمان‌ها تلاش می‌کنند که رشد کنند تا بتوانند جزو 500 شرکت برتر مجله فورچون ( Fortune 500 ) قرار بگیرند...

6 فروردین 1402

یکی از مهم ترین ابزارها در راهِ رسیدن به این هدف، دریافتِ فیدبک از مشتریان است. امروزه با وجود پلتفرم‌های متنوع و به روز، روش‌های آماری...